Trys kitokių bulvinių blynų receptai

Bulviniai blynai niekada nepabosta, juk tai toks sotus ir gardus maistas. Be to, bulvėse daug mineralų, tarp kurių esantys kalcis, geležis ir cinkas yra susiję su tvirta kaulų būkle. Bulvėse esantis kalis, vitaminas C ir vitaminas B6 užtikrina gerą širdies sveikatą. O su bulvėmis gaunama folio rūgštis apsaugo ląstelių DNR struktūrą nuo mutacijų, užkerta kelią vėžinių ląstelių susidarymui. Tikras bulvinių blynų mėgėjas gali juos valgyti pusryčiams, pietums, vakarienei. Tikras kulinaras net moka pagaminti estetiškai atrodantį bulvinių blynų tortą, kuris papuoš šventinį stalą. Jei esate vienas iš bulvinių blynų fanų, tačiau visi tradiciniai receptai jau pabodo, siūlome jums tris išties unikalius nestandartinių bulvinių blynų receptus

Traškūs bulviniai blynai su varške

Jei norite tradiciniu bulvinius blynus pagardinti kokiu nors nauju ingredientu, tam puikiai tinka varškė. Traškiems bulviniams blynams su varške reikės: kilogramo bulvių, 200 gramų mėgstamos varškės, dviejų kiaušinių, 4 šauktų miltų, druskos (pagal skonį) ir aliejaus. Nuskuskite ir švariai nuplaukite bulves, nulupkite svogūną. Sutarkuokite bulves ir svogūną specialia tarkavimo mašina arba smulkia tarka. Gerai pertrintą varškę sumaišykite su bulvių ir svogūno tarkiais. Įmuškite kiaušinį, įdėkite druskos, suberkite miltus ir gerai viską išmaišykite. Jei mėgstate ryškesnius skonius, dėkite į masę mėgstamų bulvėms tinkančių prieskonių arba sultinio. Iš paruoštos masės formuokite blynus ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Kepkite, kol paskrus abi pusės. Jei nemėgstate riebių blynų, aliejaus perteklių sugerkite vienkartiniu popieriumi. Blynus valgykite su grietine, grietinėle ar mėgstamu švelniu padažu.

Tradicinių ir saldžiųjų bulvių blynai

Kulinarijos guru Beata pasiūlė itin išradingą dviejų bulvių rūšių blynų receptą. Saldžiosios bulvės blynams suteiks subtilų skonį ir įdomesnę spalvą. Jums reikės: kilogramo bulvių, 300 gramų saldžiųjų bulvių, šaukšto sultinio, 3 kiaušinių, anties taukų, mėgstamų prieskonių. Bulves nuskuskite ir švariai nuplaukite. Tuomet tarkuokite smulkia tarka ar specialia tarkavimo mašina. Jei tarkiuose atsiranda skysčio, reikėtų jį nupilti. Į masę dėkite sultinį, įmuškite išplaktą kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę su anties taukais įberkite mėgstamų prieskonių. Aliejus įgaus unikalų skonį ir atiduos jį kepamiems blynams. Kepkite blynus tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Orkaitėje kepti blynai su priedais

Dažnas bulvinių blynų gerbėjas nuogąstauja, kad šis patiekalas yra pernelyg riebus. Puiki išeitis – kepti blynus orkaitėje. Žinoma, jų skonis bus kiek kitoks, bet tai gal net labiau privalumas, nei trūkumas. Štai gardžių orkaitėje keptų blynų su priedais receptas. Ingredientai: kilogramas bulvių, sūris, mėgstama dešra, pievagrybiai, kiaušiniai, prieskoniai. Nuskuskite bulves, švariai jas nuplaukite ir sutarkuokite su stambia tarka. Tuomet į tarkius įmuškite kiaušinį, sudėkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite. Formuokite norimo dydžio blynus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Ant blynų dėkite smulkiai supjaustytus pievagrybius, dešrą ir tarkuotą arba pjaustytą sūrį. Kepkite apie 180° C įkaitintoje orkaitėje. Blynų masė turi šiek tiek apskrusti, o sūris gerai išsilydyti ir gal net kiek paruduoti.